Fraţii Pavăl şi-au asigurat vinul pentru masa de Paşte: Au cumpărat 5% din cel mai mare producător de vinuri listat pe bursă

Autor: Tibi Oprea Postat la 05 martie 2020 1304 afişări

Fraţii Pavăl şi-au asigurat vinul pentru masa de Paşte: Au cumpărat 5% din cel mai mare producător de vinuri listat pe bursă

Compania Pavăl Holding SRL, firma prin care fraţii Pavăl de la Dedeman fac investiţii a fost anunţată ca acţionar semnificativ, cu peste 5% din acţiuni, la cel mai mare producător de vinuri listat pe bursă, Purcari Wineries.

Compania fondată de omul de afaceri Victor Bostan a încheiat anul 2019 cu venituri de 199 mil. lei, în creştere cu 18% faţă de anul precedent, şi un profit net de 44,3 milioane lei, plus 6%, de la 41,7 milioane lei în 2018, potrivit raportului financiar preliminar.

În acţionariatul Purcari se află fondul Amboselt Universal cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit (20%), controlat de Victor Bostan, Emerging Europe Growth Fund III (6,8%), dar şi alţi investitori instituţionali precum Fondul de investiţii SEB Investment Management AB din Suedia, cu 4,81%, Fiera Capital, Conseq şi Franklin Templeton. 

De la începutul anului, acţiunile WINE se tranzacţionează în creştere cu 2,7%, pe fondul unor tranzacţii de 58,3 mil. lei, emitentul ajungând la 456 milioane lei capitalizare. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
frati,
asigurare,
cumparare,
paste,
vin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.