Veşti proaste pentru toţi oamenii care vor să îşi cumpere o casă: preţurile continuă să crească. Oraşul care a depăşit Bucureştiul şi a devenit cel mai costisitor din ţară

Postat la 04 martie 2020 1024 afişări

Veşti proaste pentru toţi oamenii care vor să îşi cumpere o casă: preţurile continuă să crească. Oraşul care a depăşit Bucureştiul şi a devenit cel mai costisitor din ţară

Preţurile apartamentelor au crescut în februarie cu 1,6% la nivel naţional. Cele mai mari creşteri sunt înregistrate în Cluj-Napoca, în timp ce, în Capitală, un metru pătrat util costă în medie 1.444 de euro, potrivit imobiliare.ro.

În februarie, preţurile apartamentelor noi şi vechi s-au majorat, la nivel naţional, cu 1,6%.

Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie cerută în ţară pe apartament a ajuns la 1.367 de euro pe metru pătrat util la finele lui februarie, faţă de 1.346 de euro pe metru pătrat la finele lui ianuarie.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când un apartament putea fi cumpărat şi cu 1.233 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu peste 10% mai mare.

În ciuda tendinţei general ascendente de luna trecută, patru dintre cele şase mari centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, inclusiv Capitala, au consemnat scăderi de preţ – iar acestea au fost susţinute exclusiv de segmentul rezidenţial nou.

În Bucureşti, pe parcursul lui februarie, preţul apartamentelor disponibile spre vânzare a scăzut, per ansamblu, cu 0,3%. Acestea costă acum, în medie, 1.444 de euro pe metru pătrat util, faţă de 1.449 de euro pe metru pătrat luna trecută.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
continuare,
crestere,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.