Franţa vrea să reducă taxa pe câştiguri de capital pentru a încuraja antreprenorii

Postat la 29 aprilie 2013 22 afişări

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, intenţionează să reducă taxa pe câştiguri de capital pentru a convinge investitorii că economia franceză este deschisă antreprenorilor şi pentru a remedia relaţiile cu mediul de afaceri, după ce anul trecut au fost adoptate unele măsuri criticate puternic.

Franţa vrea să reducă taxa pe câştiguri de capital pentru a încuraja antreprenorii

 Liderii din sectorul de business sunt nemulţumiţi de decizia guvernului de la Paris de a impune majorări de taxe cu impact fiscal de 20 de miliarde de euro pentru bugetul din acest an, precum şi de insistenţa lui Hollande de a introduce o taxă temporară de 75% pentru veniturile mai mari de 1 milion de euro, potrivit Financial Times.

Planul de reducere a taxelor este parte a eforturilor Franţei de a convinge investitorii şi partenerii europeni că guvernul socialist al ţării este decis să repornească econonmia.

"Încearcă (măsura - n.r.) să transmită un semnal că Franţa este un loc bun pentru investiţii, prietenos pentru afaceri", a declarat ministrul responsabil pentru afaceri mici şi economia digitală, Fleur Pellerin.

Guvernul francez neagă că ar fi avut loc un exod al bogaţilor din cauza taxelor şi afirmă că decizia actorului Gerard Depardieu de a renunţa la cetăţenia ţării nu este tipică. Oficialii francezi au admis, însă, că o creşterea prea mare a taxei pe câştigurile de capital a fost o greşeală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-vrea-sa-reduca-taxa-pe-castiguri-de-capital-pentru-a-incuraja-antreprenorii-10816744
10816744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.