Franţa sprijină România în procesul de aderare la OCDE

Postat la 04 martie 2019 55 afişări

România a primit sprijinul Franţei pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a anunţat, luni, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Franţa sprijină România în procesul de aderare la OCDE

„Mulţumesc colegului şi prietenului meu Bruno Le Maire, ministrul finanţelor publice francez, pentru promisiunea sinceră a unui sprijin solid acordat candidaturii României la OCDE, sprijin materializat într-o scrisoare adresată dlui Angel Guarria, secretarul general al OCDE. Este încă o dovadă că partenerii europeni apreciază activitatea Guvernului României în cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi suntem recunoscuţi drept un partener egal în cadrul comunităţii europene”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Finanţele susţin că o eventuală aderare a României la OCDE implică o serie de avantaje cum ar fi: creşterea încrederii în economia românească, atât a marilor economii ale lumii (SUA, China, Japonia etc), cât şi a statelor din regiune cu aspiraţii europene precum Republica Moldova, Macedonia, Albania, Serbia etc.; accesul la instrumentele şi centrele de decizie economică ale OCDE şi posibilitatea de a contribui la guvernanţa economică globală.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sprijin,
aderare,
franta,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.