Fotografii ale lui Constantin Brâncuşi, furate din casa stră-strănepoatei sculptorului

Postat la 07 august 2013 114 afişări

Mai multe fotografii ale lui Constantin Brâncuşi, cu autograful acestuia, au fost furate din casa stră-strănepoatei sculptorului de către un bărbat pe care îl angajase să aibă grijă de locuinţă, acestea fiind recuperate şi restituite femeii, au declarat miercuri oficiali din Poliţie.

Fotografii ale lui Constantin Brâncuşi, furate din casa stră-strănepoatei sculptorului

 "Poliţia Capitalei a fost sesizată în ziua de 8 iulie a.c. de către partea vătămată cu privire la faptul că în luna februarie a anului 2010 a constatat că, din locuinţa în care a locuit mama sa, ar fi fost sustrase mai multe fotografii ce îl reprezentau pe sculptorul Constantin Brâncuşi", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit unor surse din Poliţie, sesizarea a fost făcută de Luminiţa Mincu Pătraşcu Brâncuşi, în vârstă de 53 de ani, care s-a recomandat drept stră-strănepoata sculptorului. Aceasta le-a spus anchetatorilor că prejudiciul se ridică la aproximativ 600.000 de euro, aceasta fiind suma la care fotografiile furate au fost evaluate.

Poliţiştii au început o anchetă şi au stabilit că fotografiile furate s-ar putea afla la un atelier de arte plastice reprezentat de Ion Tufeanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fotografii-ale-lui-constantin-brancusi-furate-din-casa-stra-stranepoatei-sculptorului-11223916
11223916
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.