Forţa Dreptei vrea adoptarea în regim de urgenţă a proiectului care elimină pensiile parlamentarilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 iunie 2022 142 afişări

Parlamentarii partidului Forţa Dreptei solicită convocarea Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului şi adoptarea în regim de urgenţă a proiectului care elimină pensiile parlamentarilor.

Forţa Dreptei vrea adoptarea în regim de urgenţă a proiectului care elimină pensiile parlamentarilor

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, alături de liderul grupului deputaţilor independenţi de Dreapta, Violeta Alexandru, a înaintat preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului solicitarea de a convoca Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit unui comunicat de presă.

„Acest demers este necesar pentru a declanşa procedura legislativă în cazul proiectului de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, fiind necesară sesizarea Consiliului Legislativ şi, ulterior, Comisia permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune pentru întocmirea raportului. În cadrul solicitării, iniţiatorii proiectului de lege au solicitat dezbaterea şi votarea în regim de urgenţă a Propunerii legislative pentru abrogarea Cap. XI din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, care a fost înregistrată în data de 10 mai 2022.Această reglementare este necesară întrucât prin decizia CCR nr. 261 din 5 mai 2022 a fost declarată neconstituţională, din motive de procedurale, Legea nr. 7/2021, actul normativ prin care au fost abrogate prevederile din Statutul deputaţilor şi al senatorilor referitoare la acordarea indemnizaţiilor pentru limită de vârstă (pensii speciale)”, se menţionează în comunicat.

Parlamentarii Forţa Dreptei arată că, având în vedere prevederile constituţionale prin care este impus un termen de 45 de zile pentru punerea în acord a reglementărilor declarate neconstituţionale, precum şi încheierea sesiunii parlamentare la finalul acestei luni, se impune dezbaterea şi adoptarea în regim de urgenţă a propunerii legislative iniţiate de parlamentarii membri ai Forţa Dreptei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
forţa dreaptă,
pensii,
parlamentari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.