FORT: Plafonarea tarifelor RCA - Dacă această grilă înşelătoare devine funcţională pentru anumite categorii de vehicule, proprietarii vor plăti mai mult decât în prezent

Autor: Andreea Tobias Postat la 23 februarie 2022 72 afişări

FORT: Plafonarea tarifelor RCA - Dacă această grilă înşelătoare devine funcţională pentru anumite categorii de vehicule, proprietarii vor plăti mai mult decât în prezent

Federaţia Operatorilor Români de Transport - FORT susţine plafonarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinţă publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, respectiv la 7.500 de lei pentru vehicule de peste 16 tone. 

FORT susţine şi aplicarea unitară a valorilor de plafonare la toate categoriile de vehicule.

FORT susţine, totodată, că în cazul vehiculelor comerciale nu trebuie diferenţiat tariful plafonat în funcţie de tipul de proprietate, respectiv persoane fizice versus persoane juridice, deoarece nu este justificată această diferenţiere decât în cazul în care statul doreşte ca vehiculele comerciale deţinute de persoane fizice, dar folosite în aceleaşi condiţii ca cele deţinute de persoanele juridice, să aibă un tarif mai mare, pentru a încuraja înmatricularea acestora pe firmă, evitând astfel distorsionarea concurenţei şi încurajarea concurenţei neloiale.

„FORT susţine faptul că noua grilă enunţată în proiectul HG-ului aflat pe circuitul de avizare este un cadou gratuit făcut de Guvern firmelor de asigurări. Dacă această grilă înşelătoare devine funcţională pentru anumite categorii de vehicule, proprietarii vor plăti mai mult decât în prezent, fapt ce nu justifică măsura plafonării”, arată federaţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fort,
rca,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.