Ford anunţă până când opreşte producţia la Craiova: Suspendarea temporară a producţiei fabricilor Ford la nivel european se prelungeşte

Autor: Bogdan Alecu Postat la 03 aprilie 2020 256 afişări

Ford anunţă până când opreşte producţia la Craiova:  Suspendarea temporară a producţiei fabricilor Ford la nivel european se prelungeşte

Ford a confirmat astăzi prelungirea deciziei de suspendare temporară a producţiei de vehicule şi motoare în majoritatea fabricilor sale europene până cel puţin pe data de 4 mai.

Anunţul vine după ce anterior, compania Ford anunţase că producţia va fi suspendată temporar, începând cu data de 19 martie, pentru o perioadă de câteva săptămâni, în principalele sale unităţi de producţie din Europa (Saarlouis şi Koln, Germania; Valencia, Spania şi Craiova, România), iar producţia de motoare de la fabricile din Bridgend şi Dagenham (Marea Britanie) va fi oprită începând cu data de 23 martie. În ceea ce priveşte fabrica Ford din Valencia (Spania) aceasta va avea activitatea suspendată temporar până cel puţin pe 27 aprilie.

„Este important să oferim angajaţilor noştri cât mai multă claritate cu privire la modul în care este de aşteptat ca această perioadă să continue”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa. „Sperăm că situaţia se va îmbunătăţi în luna următoare. Totuşi, planurile noastre de repornire a operaţiunilor vor continua să depindă de condiţiile şi directivele impuse de guvernele naţionale”.

Planurile de repornire a producţiei Ford depind în mare măsură de situaţia din săptămânile următoare legată de COVID19, de restricţiile naţionale în vigoare la acel moment, de constrângerile furnizorilor şi de capacitatea reţelei noastre de distribuitori de a opera. Planul de „revenire la muncă” al companiei va cuprinde, de asemenea, măsuri adecvate privind distanţarea socială şi alte protocoale de sănătate şi de securitate, necesare pentru a proteja forţa de muncă.

Vor continua acţiunile implementate pentru angajaţii care sprijină producţia, precum şi pentru cei care îndeplinesc în continuare roluri importante în afara ariei de producţie, care lucrează de acasă.

În acelaşi timp, Ford şi angajaţii săi sunt angrenaţi în numeroase acţiuni în toată Europa, pentru a contribui la reducerea răspândirii coronavirusului (COVID19), prin sprijinirea iniţiativelor naţionale şi a activităţilor orientate spre comunitate. Acestea variază de la fabricarea de echipamente medicale, precum măşti şi ventilatoare, până la furnizarea de paturi de campare pentru personalul medical şi donarea de vehicule pentru o serie de utilizări, inclusiv asigurarea serviciilor medicale critice, livrări de alimente şi transportul de urgenţă.

De asemenea, compania derulează parteneriate cu diverse ONG-uri, pentru a oferi sprijin comunităţilor locale din toată Europa. Ford Fund a anunţat săptămâna aceasta eschiderea

unui site de donaţii din partea angajaţilor Ford, de care să beneficieze organizaţiile caritabile din şase pieţe europene.

În plus faţă de suspendarea producţiei din fabricile sale, multe alte operaţiuni Ford în Europa au fost întrerupte în acest moment, cu excepţia unui număr mic de activităţi critice pentru afacere.

Informaţii suplimentare despre planurile de repornire a producţiei vor fi comunicate pe măsură ce planurile sunt confirmate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ford,
productie,
craiova,
suspendare,
anunt,
fabrici

ALEPH STORY: BEST OF. Roşia Montană, o pierdere de aur!

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.