Un lanţ de supermarketuri va oferi angajaţilor care au continuat să lucreze după răspândirea pandemiei de coronavirus un bonus anual de peste 1.000 de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 02 aprilie 2020 3404 afişări

Un lanţ de supermarketuri va oferi angajaţilor care au continuat să lucreze după răspândirea pandemiei de coronavirus un bonus anual de peste 1.000 de euro

Lanţul britanic de supermarketuri Morrison’s îşi recompensează angajaţii pentru munca grea din timpul crizei de coronavirus. Astfel, potrivit celor de la The Sun, personalul care lucrează cu plata la oră va primi un bonus de 6% din remuneraţia pe care o au, pe o perioadă de 52 de săptămâni. Bonusul total încasat într-un s-ar majora, astfel, de la 350 de lire/an cât au primit în 2019, la 1.050 de lire/an. Măsura se aplică atât personalului care lucrează cu normă întreagă, cât şi angajaţilor în regim part-time sau colaboratorilor temporari, inclusiv celor care sunt acum bolnavi sau în autoizolare. Anul trecut, echipa retailerului număra în jur de 110.000 de persoane. 

Bonusurile vor fi plătite în fiecare trimestru, ceea ce înseamnă că pentru a beneficia de bonus angajaţii trebuie să aibă deja o vechime de cel puţin trei luni în cadrul companiei. Personalul eligibil pentru a obţine un bonus pe durata unui an întreg este reprezentat de angajaţii cu o vechime de minim 12 luni, iar bonusul va fi plătit tot în tranşe, la fiecare trei luni, în mai, august, noiembrie şi februarie. Plăţile sunt efectuate odată cu încheierea trimestrului. Angajaţilor li se plăteşte acum ora de lucru cu 9,20 de lire (anterior, remuneraţia era de 9 lire pe oră), personalul cu normă întreagă lucrând 36,75 ore pe săptămână.

Managerilor companiei li s-a promis, de asemenea, un bonus de două ori mai mare decât cel oferit anual în mod obişnuit, plătit, de asemenea, trimestrial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bonus,
angajati,
personal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.