Ţara unde Guvernul a recomandat femeilor să nu renunţe la machiaj şi să nu îşi cicălească bărbaţii cât stau acasă în izolare pentru a evita răspândirea pandemiei de coronavirus

Autor: Andra Stroe Postat la 03 aprilie 2020 6601 afişări

Ţara unde Guvernul a recomandat femeilor să nu renunţe la machiaj şi să nu îşi cicălească bărbaţii cât stau acasă în izolare pentru a evita răspândirea pandemiei de coronavirus

Guvernul malaezian a fost forţat să îşi ceară scuze după ce Departamentul de Dezvoltare a Femeilor a publicat o serie de „sfaturi” misogine pentru a ajuta la depăşirea blocajului cauzat de coronavirus, sfătuind femeile, printre altele, să continue să poarte machiaj şi „să evite cicăleala”, scrie CNN. Campania a fost întâmpinată cu reacţii aprinse în online, iar postările au fost şterse de pe contul social media al departamentului.

Începând de joi după-amiaza, în Malaezia au fost confirmate peste 2.900 de cazuri de coronavirus, cu un număr de 45 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Prim-ministrul Tan Sri Muhyiddin Yassin a adoptat o serie de măsuri, inclusiv controale stricte la nivel naţional care blochează toate călătoriile din ţară sau din afara acesteia şi restricţionează activitatea din interiorul graniţelor.

Una dintre principalele critici împotriva guvernului a fost legată de ignorarea siguranţei victimelor violenţei domestice, în creştere de la emiterea ordinelor de izolare la domiciliu, concentrându-se în schimb pe modul în care femeile ar trebui să se îmbrace. Societatea Malaeziană de Acţiune a Tuturor Femeilor a solicitat Departamentului pentru Dezvoltare a Femeilor să oprească mesajele sexiste şi să se concentreze pe ajutorul victimelor violenţei domestice.

Directorul general al Departamentului pentru Dezvoltare a Femeilor, Akhma Hassan, a declarat că obiectivul a fost să transmită mesaje positive. „Abordarea folosită a fost aceea de a împărtăşi metode şi practici pentru a menţine relaţii pozitive în cadrul familiei şi în timpul perioadei de lucru de la domiciliu”, a spus ea într-un comunicat. Guvernul malaezian şi liderii săi s-au confruntat cu acuzaţii de sexism şi misoginism în mai multe rânduri în ultimii ani. În cadrul unei dezbateri privind modificarea legilor violenţei domestice în 2017, un membru al parlamentului a declarat că soţii au fost „abuzaţi” atunci când soţiile le aruncau insulte, refuzau să întreţină relaţii sexuale şi nu erau de accord ca bărbaţii musulmani să îşi mai ia o altă soţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
femei,
departament,
dezvoltare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.