Focar imens de COVID-19, la o fabrică de confecţii: 25 de bolnavi,peste 500 de oameni izolaţi

Autor: Laura Buciu Postat la 19 august 2020 706 afişări

Focar imens de COVID-19, la o fabrică de confecţii: 25 de bolnavi,peste 500 de oameni izolaţi

Peste 500 de sibieni sunt în izolare sau în carantină, după ce, la o fabrică de confecţii din oraşul Sibiu a fost identificat un focar de COVID-19. 25 de angajaţi bolnavi sunt internaţi în trei spitale.

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a trimis, miercuri, către Prefectura Sibiu, raportul anchetei epidemiologice efectuate în focarul depistat însă din 8 august într-o fabrică de confecţii din oraş.

„În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecţie a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, identificate în perioada 30 iulie – 09 august”, a transmis Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

DSP Sibiu a dispus izolarea în spitale a cazurilor pozitive, astfel că cei 25 de bolnavi sunt internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la Secţia Boli Infecţioase, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu şi în Spitalul General CF Sibiu.

De asemenea, s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacţi de serviciu şi 360 persoane din familiile celor depistaţi pozitiv.

Activitatea firmei de confecţii a fost suspendată până în 21 august, dată la care Serviciul de Control în Sănătate Publică va verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de reluare a activităţii în data de 24 august.

„În toată această perioadă de suspendare a activităţii li s-a recomandat tuturor angajaţilor să îşi monitorizeze starea de sănătate prin intermediul medicului de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgenţă 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate şi tratament specific. Dezinfecţia întregii locaţii s-a efectuat în data de 10 august cu o firmă autorizată”, a mai spus Ştefan.

În fabrica de confecţii unde s-a dezvoltat focarul de COVID-19 lucrează 240 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
focar,
covid,
fabrică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.