FMI atrage din nou atenţia asupra stabilităţii globale: Tensiunile dintre SUA şi China au devenit iar un risc major

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 mai 2019 45 afişări

FMI atrage din nou atenţia asupra stabilităţii globale: Tensiunile dintre SUA şi China au devenit iar un risc major

Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), a lansat un nou avertisment cu privire la stabilitatea economiei globale care este iarăşi ameninţată de tensiunile comerciale dintre cele mai mari economii ale lumii, potrivit Bloomberg.

Comentariile şefei FMI vin la două zile după ce preşedintele american Donald Trump a postat pe contul său de Twitter un avertisment cu privire la o nouă suită de tarife pe care vrea să le aplice pe bunurile chinezeşti.

Declaraţia lui Donald Trump a şocat în contextul în care până acum negocierile dintre SUA şi China păreau că se îndreaptă spre un consens. Totuşi, amerianii îi acuză pe chinezi că dau înapoi în ceea ce priveşte angajamentele negociate.

„Credeam că această ameninţare păleşte şi că relaţiile se îmbunătăţesc şi că ne îndreptăm spre un acord. Sperăm că încă suntem în această situaţie astăzi, dar zvonurile, tweet-urile şi comentariile nu sunt favorabile”, a spus Lagarde în Paris.

În cadrul unui interviu cu Bloomberg, Lagarde a mai spus că este posibil să nu existe o soluţie simplă în contextul în are ambele părţi au de rezolvat „probleme foarte importante”.

„Toţi observatorii şi-ar dori să fie gata ieri acordul, însă astfel de problematici necesită timp”, spune Lagarde.

Liu He, negociatorul-şef al Chinei în discuţiile cu americanii, plănuieşte încă să viziteze SUA săptămâna aceasta pentru a discuta.

Trump a anunţat că vrea să crească tarifele pe suita de 200 de miliarde de bunuri de la 10% la 25% şi că vrea să impună noi tarife pe o altă suită de bunuri în valoare de 325 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
avertisment,
donald trump,
economie,
tensiuni,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.