Fitch: Ajutorul financiar pentru băncile spaniole acoperă şi cel mai pesimist scenariu

Postat la 12 iunie 2012 14 afişări

Planul european de 100 de miliarde de euro pentru băncile spaniole acoperă şi cel mai pesimist scenariu referitor la sistemul bancar spaniol, potrivit agenţiei de rating Fitch, care evaluează necesarul actual de recapitalizare la 60 de miliarde de euro.

Agenţia consideră că fondurile disponibile acoperă şi necesarul de recapitalizare din cel mai pesimist scenariu, când băncile spaniole ar avea nevoie de 100 de miliarde de euro. Fitch a retrogradat Spania cu trei trepte săptămâna trecută, de la "A" la "BBB". "Dacă va ajuta la restabilirea încrederii în sectorul bancar şi la reducerea poverii fiscale a restructurării, un astfel de sprijin va avea efect pozitiv asupra ratingului", se arată într-un comunicat al Fitch. În cazul în care Spania va folosi 60 de miliarde de euro din fondurile disponibile, datoria ţării ar putea ajunge la 95% din PIB în 2015, notează agenţia.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fitch,
ajutor,
spania,
scenarii
/actualitate/fitch-ajutorul-financiar-pentru-bancile-spaniole-acopera-si-cel-mai-pesimist-scenariu-9736386
9736386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.