Firmele intrate în insolvenţă în 2012 nu sunt mai multe ca anul trecut, dar sunt mai mari

Postat la 24 decembrie 2012 19 afişări

Mic.ro, Hidroelectrica, Tnuva, Pagini Aurii sau Romstrade, o serie de dezvoltatori imobiliari şi alte peste 15.000 de firme de diverse categorii nu şi-au mai putut plăti datoriile în acest an şi au fost nevoite să ceară insolvenţa, iar o parte dintre ele au încetat definitiv activitatea.

Patru din zece firme care au intrat în insolvenţă în primele 11 luni ale anului activează în domeniul transporturilor şi depozitării, industriei prelucrătoare şi comerţ, iar în total 15.148 de firme au ajuns în incapacitate de plată în acest interval, uşor sub nivelul de anul trecut.

Valoarea medie a cifrei de afaceri a firmelor insolvente în 2012 este cu 34% mai mare decât cea a firmelor care au intrat în incapacitate de plată anul trecut.

Anul a început cu un faliment care a atras atenţia. În primele zile din ianuarie producătorul de lactate Tnuva România, cu acţionari israelieni, a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă. Firma înregistrase "pierderi masive", iar operaţiunile au fost închise.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firme,
insolventa,
Hidroelectrica,
Tnuva,
Pagini Aurii
/actualitate/firmele-intrate-in-insolventa-in-2012-nu-sunt-mai-multe-ca-anul-trecut-dar-sunt-mai-mari-10410224
10410224
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.