Firea: Sectorul 1 al Capitalei este abandonat, pare că nu are primar

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 februarie 2023 63 afişări

Sectorul 1 al Capitalei este abandonat, iar locuitorii acestui sector se luptă zilnic cu neputinţa şi nepriceperea actualului primar, afirmă preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea

Firea: Sectorul 1 al Capitalei este abandonat, pare că nu are primar

„Sectorul 1 al Capitalei este abandonat, iar locuitorii acestui sector se luptă zilnic cu neputinţa şi nepriceperea actualului primar. Din păcate, ne lovim de această incompetenţă la nivelul întregului Bucureşti, pentru că şi Primăria Capitalei este acum o instituţie eficientă doar pentru acoliţii primarului general”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că a avut o întâlnire cu reprezentanţii conducerii executive a organizaţiei PSD Sector 1.

„Am pregătit acţiunile politice şi administrative pentru acest an pentru că e nevoie de implicarea noastră totală. Acum, pare că Sectorul 1 nu are primar! Nu doar că e scumpă la vedere, dar doamna primar nu a livrat nimic din ce a promis în campania electorală. Din păcate, în Sectorul 1 investiţiile lipsesc cu desăvârşire şi ce se poate vedea la tot pasul este mizeria. Vedem doar cruciada primarului împotriva firmei de salubritate şi mai mulţi bani plătiţi decât în mandatele anterioare. Mai grav este că primarul nu respectă hotărârile consiliului local, iar asta înseamnă încălcări grave ale legii. Un exemplu, este achitarea taxei către Romsilva pentru deschiderea drumului prin Pădurea Băneasa. Este obligaţia direcţiilor din primărie să pună în aplicare hotărârile, nu să le blocheze pentru că aşa solicită primarul. De asta nu se vede nimic în Sectorul 1 pentru că primăria a fost luată pe persoană fizică, pentru interese personale”, adaugă Gabriela Firea.

Ea apreciază ca fiind „strigător la cer că primarul vrea să introducă cenzura şi să decidă ce jurnalist sau persoană politică are acces în instituţie”.

„Unde este transparenţa anunţată cu surle şi trâmbiţe când primarul comunică doar cu cine vrea, când aleşii locali nu au acces la informaţii din primărie? E strigător la cer că primarul vrea să introducă cenzura şi să decidă ce jurnalist sau persoană politică are acces în instituţie. Deja Curtea de Conturi a depistat abateri grave în Sectorul 1 cu ar fi achiziţii publice fără să fie respectată legea sau plăţi duble pentru aceleaşi servicii. În plus, Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă pe doamna primar a Sectorului 1”, încheie Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
armand,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.