Firea: Doar 176 din cele 434 de intersecţii din Bucureşti sunt monitorizate

Postat la 18 noiembrie 2016 88 afişări

Firea: Doar 176 din cele 434 de intersecţii din Bucureşti sunt monitorizate

Un număr de 176 din cele 434 de intersecţii din Bucureşti sunt monitorizate, Primăria Capitalei având prevăzută în bugetul pe 2017 o sumă pentru finanţarea sistemului de monitorizare a traficului, potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei a anunţat că în bugetul Primăriei pe anul 2017 va exista o sumă destinată îmbunătăţirii sistemului de management al traficului din Capitală, după ce s-a constatat că actualul sitem nu funcţionează la parametri optimi, din motive tehnice, dar şi din cauza lucrărilor utilitare, în urma cărora echipamentele sunt distruse.

"Din cele 434 de intersecţii din Capitală, doar 176 sunt monitorizate, din motive tehnice. Nici măcar acestea nu sunt toate monitorizate, ci un număr mult mai mic. Aceasta este una dintre explicaţiile pentru care traficul din Capitală este în continuare sufocant, dincolo de aspectele care ţin de realizarea parcărilor (…). În ceea ce priveşte acest centru, el trebuie să existe, dar să lucreze la alţi parametri ridicaţi. Asta necesită şi o investiţie care din nefericire nu s-a făcut până acum. Contractul a fost semnat iniţial la sfârşitul anului 2010, dar a devenit funcţional la începutul anului 2011. În 2014, după finalizarea primei părţi a contractului, care a fost în jur de 17 milioane de lei plus TVA, s-a adiţionat contractul cadru pentru încă trei ani, care s-ar finaliza la sfârşitul lui 2017 pentru o sumă mult mai mare, de circa 57 de milioane de lei. Pe lună, Primăria Capitalei plăteşte 90-100.000 de euro pentru funcţionarea acestui centru. Mi-aş dori ca de anul viitor să fie o sumă mai mare, dar ea să se vadă şi într-o performanţă a acestei activităţi", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.