Putin: Rusia trebuie să neutralizeze toate ameninţările, inclusiv elementele antibalistice

Postat la 18 noiembrie 2016 125 afişări

Putin: Rusia trebuie să neutralizeze toate ameninţările, inclusiv elementele antibalistice

Rusia trebuie să neutralizeze toate ameninţările la adresa securităţii, inclusiv cele generate de sistemul antirachetă al NATO, avertizează preşedintele rus, Vladimir Putin.

"Sarcina noastră este a neutraliza eficient toate ameninţările militare la adresa securităţii Rusiei. Inclusiv cele asociate sistemului de apărare antirachetă, implementării conceptului atacurilor strategice globale şi războaielor informaţionale", a declarat Vladimir Putin vineri după întrevederi cu oficiali din cadrul industriei apărării.

Rusia îşi respectă toate obligaţiile internaţionale în privinţa sistemelor militare avansate, a adăugat Putin: "Noi respectăm toate obligaţiile internaţionale. (...) Vom continua să facem tot posibilul pentru menţinerea echilibrului strategic".

Liderul rus a notat că unele ţări nu respectă obligaţiile internaţionale, spre exemplu în domeniul apărării antirachetă, obiectivul fiind obţinerea supremaţiei strategice. "Considerăm că tentativele de modificare a balanţei strategice sunt extrem de periculoase", a subliniat Putin, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.