Finlandezii de la Nokia se aşteaptă la un an dificil şi pregătesc o „resetare” a companiei pentru a nu mai pierd cotă de piaţă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 februarie 2021 70 afişări

Finlandezii de la Nokia se aşteaptă la un an dificil şi pregătesc o „resetare” a companiei pentru a nu mai pierd cotă de piaţă

Finlandezii de la Nokia au anunţat că se aşteaptă ca veniturile să scadă în continuare în 2021, întrucât producătorul de echipamente de telecomunicaţii pierde cotă de piaţă şi se confruntă cu o scădere a preţurilor pentru produsele lor în mai multe pieţe, potrivit Bloomberg.

Compania a transmis că se aşteaptă la vânzări cuprinse între 20,6 miliarde euro şi 21,8 miliarde euro pentru 2021. În acelaşi timp, analiştii chestionaţi de Bloomberg au estimat vânzări de circa 21,5 miliarde de euro.

Profitul operaţional ajustat pentru T4 a scăzut la 1,1 miliarde euro, depăşind totuşi estimările analiştilor, care se situau la 955,3 milioane de euro.

„Ne aşteptăm ca 2021 să fie un an cu provocări, un an al tranziţiei, cu multe bătăi de cap cauzate de pierderea cotei de piaţă şi de eroziunea preţurilor pe piaţa din America de Nord”, a declarat Pekka Lundmark, CEO-ul companiei.

Lundmark a declarat pentru Bloomberg că businessul de reţele mobile va trece printr-o „resetare” anul acesta, din cauza unei cote de piaţă redusă în America de Nord.

Cu toate acestea, el vede posibilă o îmbunătăţire a competitivităţii pe piaţa echipamentelor pentru reţelele 5G, întrucât Nokia a câştigat o şansă în plus în Europa, odată cu decizia mai multor state de a ţine Huawei departe de reţeaua 5G.

Vânzările nete în T4 au scăzut cu 5% la 6,57 miliarde de euro, în comparaţie cu aşteptările analiştilor care se situau la 6,51 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.