Filmul românesc "Soldaţii. Poveste din Ferentari", PREMIU pentru cel mai bun film la Queer Porto

Postat la 18 octombrie 2018 157 afişări

Lungmetrajul "Soldaţii. Poveste din Ferentari", de Ivana Mladenovic, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Queer Porto 4 - Festival Internacional de Cinema Queer, din Portugalia, potrivit organizatorilor.

Filmul românesc "Soldaţii. Poveste din Ferentari", PREMIU pentru cel mai bun film la Queer Porto

Filmul regizat de Ivana Mladenovic a câştigat premiul competiţiei oficiale a celei de-a patra ediţii a festivalului, care l-a avut ca invitat special pe scriitorul american Dennis Cooper.

Din juriu au făcut parte Da Mata (artist şi curator), Liad Hussein Kantorowicz (performer) şi Tiago Alves (jurnalist).

Premiul, în valoare de 3.000 de euro, a fost susţinut de televiziunea publică RTP2, care a achiziţionat drepturile de difuzare pentru film.

Juriul a explicat faptul că are de-a face cu un "film excelent, care pune sub semnul întrebării normele heterosexuale româneşti ce pedepsesc corpul şi dorinţele, provocând durere oricui îndrăzneşte să fie diferit".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.