Fiat ameninţă că va transfera producţia viitoarelor modele Alfa Romeo în afara Italiei

Postat la 10 iulie 2013 73 afişări

Fiat ar putea transfera producţia viitoarelor modele Alfa Romeo în afara Italiei, dacă autorităţile locale nu vor clarifica impactul unei hotărâri judecătoreşti asupra reglementărilor în domeniul muncii, a declarat directorul general al concernului auto, Sergio Marchionne, potrivit Bloomberg.

Fiat ameninţă că va transfera producţia viitoarelor modele Alfa Romeo în afara Italiei

 "Relansarea Alfa Romeo va continua cu siguranţă. Italia ar trebui să decidă dacă doreşte ca această relansare să aibă loc în ţară sau nu, deoarece Fiat şi Chrysler au mai multe variante", a declarat Marchionne la Torino.

Curtea Constituţională a Italiei a calificat săptămâna trecută ca neconstituţională o clauză din codul muncii care permite Fiat să nu consulte sindicatul metalurgiştilor Fiom în negocierile cu muncitorii din fabrici. Astfel, o parte a codului muncii a fost declarată neconstituţională, punând sub semunl întrebării şi contractele de muncă de la Fiat.

Fiat, care controlează grupul american Chrysler, creşte producţia modelelor scumpe în Europa, precum Maserati şi Alfa Romeo, în cadrul strategiei prin care speră să aducă afacerile de pe continent pe profit până în 2016.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fiat-ameninta-ca-va-transfera-productia-viitoarelor-modele-alfa-romeo-in-afara-italiei-11114343
11114343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.