Femeile se considera mai afectate de criza decat barbatii

Postat la 07 iunie 2010 12 afişări

Mai mult de trei sferturi (77%) dintre romanii cu varsta peste 18 ani au declarat ca au fost afectati de criza, arata studiul Financial CrisisMeter, realizat de Mercury Research in a doua parte a lunii martie. Femeile au raspuns afirmativ intr-o masura mai mare decat barbatii, 80% fata de 74%.

Aproximativ un sfert (26%) dintre barbatii cu varsta peste 18 ani nu au fost afectati de criza, procent semnificativ mai mare decat cel al femeilor (20%).

Noua din zece antreprenori au resimtit negativ criza economica, in timp ce la nivelul managerilor sau al angajatilor cu studii superioare, pana la mijlocul lunii martie 2010, 55% fusesera afectati. "Procentul va creste simtitor in randul angajatilor cu studii superioare si nu numai in urma masurilor de reducere a salariilor in sectorul bugetar", a declarat Mircea Kivu, director de operatiuni la Mercury Research. Persoanele care pentru moment nu au un loc de munca au resimtit impactul, de asemenea, intr-o masura foarte mare: 95% dintre acestea au fost afectate.

In comparatie cu sase luni in urma fata de data culegerii datelor, doua treimi (66%) dintre cei cu varsta peste 18 ani erau mai ingrijorati de situatia lor financiara, procent in scadere fata de luna martie a anului trecut, cand procentul se ridica la 75%, dar in continuare mai mare fata de noiembrie 2008, cand apareau primele semne ale crizei in Romania si cand doar jumatate (53%) isi exprimau ingrijorarea.

In ceea ce priveste motivele de ingrijorare, principalele temeri sunt legate de imposibilitatea de a mentine acelasi stil de viata ca in prezent (40%), de scaderea veniturilor (39%), sau de nesiguranta de a face fata cheltuielilor curente (38%). Temerile legate de imposibilitatea de a putea plati ratele sunt valabile pentru 15% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, iar 14% se tem ca nu vor mai putea face economii sau investitii ca in anii trecuti.

Studiul este national reprezentativ la nivel de indivizi si a fost realizat intre 15 martie - 1 aprilie 2010 pe un esantion de 1.177 respondenti cu varsta peste 18 ani, iar eroarea de esantionare este de ± 2.9%

Urmărește Business Magazin

/actualitate/femeile-se-considera-mai-afectate-de-criza-decat-barbatii-6309732
6309732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.