FELICITĂRI! România a obţinut 4 medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică din Japonia. 3 dintre medaliaţi vor studia la Oxford

Postat la 08 septembrie 2018 138 afişări

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, două de aur şi două de argint, la cea de-a 25-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în Polonia.

FELICITĂRI! România a obţinut 4 medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică din Japonia. 3 dintre medaliaţi vor studia la Oxford

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, în clasamentul neoficial pe medalii al concursului la care au participat elevi din 13 state, România s-a clasificat pe primul loc, la egalitate cu ţara gazdă.

 

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu, de la Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung, judeţul Argeş, şi de Alex Tatomir, Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila.

 

Laureat cu aur şi la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

 

Ioan-Tiberiu Muşat şi Ştefan Constantin-Buliga, ambii elevi ai Colegiului Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti, şi-au trecut în palmares medaliile de argint.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.