Cum arată Panjin, singura plajă roşie de pe Glob

Postat la 07 septembrie 2018 318 afişări

Nisipul fin este probabil primul lucru la care te gândeşti atunci când vine vorba de plaje infinite, însă frumuseţile naturii sunt nemărrginite şi există chiar şi plaje roşii constituite dintr-o vegetaţie bogată.

Aceasta este Panjin, Plaja Roşie a Chinei, un loc unic în lume ce s-a format prin procese 100% naturale. Acest fenomen deosebit este cauzat de prezenţa algelor marine, acestea încep să se dezvolte pe terenul din zonă începând cu lunile aprilie-mai, rămân verzi pe toată durata verii şi mai apoi se colorează într-o nuanţă splendidă de roşu intens odată cu venirea toamnei.

 

Inedita plajă este localizată în cea mai mai mare zonă de stufăriş din lume, Delta Râului Liaohe, aceasta găzduieşte de fapt un ecosistem unde trăiesc peste 260 de specii de păsări şi peste 400 de specii de animale sălbatice. Aici se regăsesc încă animale pe cale de dispariţie, dacă ai noroc poţi observa chiar pescăruşi cu ciocul negru, păsări absolut superbe. Zona este intens protejată de autorităţi, scopul principal este acela de a menţine integritatea acestui ecosistem cum nu mai există altul în lume. Din acest motiv, cea mai mare suprafaţă din zona Panjin este închisă vizitelor publice, dar există încă mici secţiuni deschise pentru turiştii din întreaga lume.

Poduri înalte din lemn au fost amplasate în zona deschisă publicului, tocmai pentru ca aglomeraţia să nu distrugă uimitorul cadru natural. Astfel, turiştii se deplasează în rând pe podurile din lemn, iar înălţimea acestora este o oportunitate pentru vizitatorii care vor să surprindă în fotografii orizontul de neuitat. Cea mai bună perioadă pentru a vizita zona este toamna, pentru că atunci plantele ce poartă numele de Chenopodiaceae se colorează într-un roşu intens şi conferă zonei cu totul şi cu totul alte dimensiuni.

Panjin este de asemeni cel mai mare centru de producere a papetăriei din China, trestia de aici este transformată în caiete sau coli de hârtie. Plaja Roşie se află la 30 de kilometri distanţă de Oraşul Panjin şi de aici se organizează frecvent excursii către ineditul loc. Apele liniştite ale râului Liaohe mai temperează nuanţa de roşu intens, iar miile de păsări armonizează şi în acelaşi timp însufleţesc întreaga regiune. Zona Panjin este locul perfect pentru iubitorii de natură, un loc liniştit pentru o evadare din cotidian, scrie descoperalocuri.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plaja,
incepere,
china,
natura,
toamna,
dezvoltare,
fenomen,
format,
nisip

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.