Sfârşitul unei ere: Jack Ma, antreprenorul minune al Chinei, co-fondatorul gigantului Alibaba, îşi pregăteşte retragerea din companie

Postat la 07 septembrie 2018 390 afişări

Jack Ma, co-fondatorul companiei de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd. şi totodată cel mai bogat om din China, se pregăteşte să renunţe la rolul său de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, relatează Bloomberg.

Sfârşitul unei ere: Jack Ma, antreprenorul minune al Chinei, co-fondatorul gigantului Alibaba, îşi pregăteşte retragerea din companie

Într-un interviu acordat Bloomberg TV, Jack Ma a spus că dedică tot mai mult timp şi tot mai mulţi bani fundaţiei filantropice cu scop educativ, Jack Ma Foundation, înfiinţată chiar de el în anul 2014.

„Sunt multe lucruri pe care le pot învăţa de la Bill Gates. Nu voi putea fi niciodată la fel de bogat, dar un lucru pot să îl fac mai bine, anume să mă retrag mai devreme”, a precizat Jack Ma în cadrul interviului.

„Cred că într-o zi, şi curând, mă voi întoarce la predat. Asta ar fi ceva ce cred că aş putea face mult mai bine decât să fiu CEO la Alibaba”, a adăugat miliardarul chinez.

Jack Ma, care a fost directorul executiv al companiei Alibaba până în 2013, nu a precizat, însă, o dată anume la care s-ar retrage.

Fundaţia înfiinţată de el, Jack Ma Foundation, este dedicată îmbunătăţirii sistemului educaţional chinez, mai ales din zona rurală. În 2017, de exemplu, Jack Ma a acordat o finanţare de 45 de milioane de dolari unui program de pregătire a cadrelor didactice pe parcursul următorilor 10 ani.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.