Farsele de 1 aprilie ale YouTube, Twitter şi Google - VIDEO

Autor: Ioana Matei Postat la 01 aprilie 2013 45 afişări

1 aprilie, cunoscută la noi drept şi la noi drept “ziua păcălelilor”şi la americani “April Fool’s Day” nu s-a lăsat neobservată de marii jucători din online, potrivit usatoday.com.

Farsele de 1 aprilie ale YouTube, Twitter şi Google - VIDEO

Duminică seara târziu, Twtiiter a  anunţat că se va orienta spre un alt serviciu, în afară de cel clasic, “Twtr”.

Twitter a postat: “Trd th nw Twtr Yt? Mr tm fr mr twts!”, prescurtarea de la “Tried the new Twitter yet? More time for more tweets”(Aţi încercat noul Twitter? Mai mult timp pentru mai multe tweet-uri). Reţeaua de socializare a anunţat că pentru preţul de cinci dolari pe lună, poţi să îţi păstrezi vocalele din textele postate folosind serviciul Twitter premium.

Argumentele companiei erau cât se poate de credibile: “Facem asta deoarece credem că eliminând vocalele încurajăm un mod mai dens şi mai eficient de comunicare. Vedem în asta şi o oportunitate de diversificare a veniturilor”.

O altă farsă a fost făcută de Google. Reprezentanţii motorului de căutare au anunţat că au introdus o nouă “scentsation”(senzaţie) ca parte a căutării Google. Se numeşte “Google Nose”, iar acesta ar avea o bază de dată de mirosuri de 15 milioane de scentibiţi.

“În lumea de azi, nu avem suficient timp pentru a ne opri să mirosim trandafirii”, a spus Jon Wooly, manager de producţie al Google într-un videoclip postat pe YouTube.

Prin intersectarea “fotonilor cu valurile infra-sunete”, Google Nose ar alinia moleculele astfel încât să transmită o anume mireasmă. Iar dacă simţiţi nevoia să căutaţi o comoară îngropată, motorul de căutare  a dezvăluit, doar de 1 aprilie, şi un modul de hărţi pentru astfel de comori.

O varietate de tehnici ar dezvălui simbolurile ascunse din astfel de hărţi, printre care lumina soarelui aplicată hărţilor, dar şi un tip de cerneală specială care se dezvăluie dacă este plasat în apropierea unei surse de căldură.

Google ar putea avea probleme de promovare a noilor “servicii” prin videoclipul  făcut dacă anunţul făcut de YouTube sâmbătă ar fi adevărat: acesta ar fi trebuit să se închidă de 1 aprilie  pentru a desemna un câştigător pentru videoclipul cu cele mai multe vizualizări. De asemenea, reprezentanţii companiei au declarat că nu vor mai accepta noi postări. Unul dintre aceştia a mai spus : “Încurajez pe toată lumea să se uite la cât mai multe videoclipuri înainte ca YouTube să şteargă totul”.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/farsele-de-1-aprilie-ale-youtube-twitter-si-google-video-10703425
10703425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.