Extremista franceză Marine Le Pen exploatează frica de scumpiri pentru a câştiga funcţia de preşedinte

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 17 aprilie 2022 138 afişări

Extremista franceză Marine Le Pen exploatează frica de scumpiri pentru a câştiga funcţia de preşedinte

Candidata la preşedinţia Franţei Marine Le Pen este cunoscută mai mult pentru angajamentele sale antiimigranţi şi politici naţionaliste decât pentru strategiile economice coerente. Calificată în finala alegerilor alături de actualul lider Emmanuel Macron, extremista de dreapta se foloseşte în scopuri electorale de temerile anumitor pături ale populaţiei de creşterea costului traiului, scrie Financial Times.

Fermierii, spre exemplu, se plâng de scumpirea carburanţilor şi a îngrăşămintelor chimice. Pentru a rezolva problema, Le Pen propune eliminarea TVA la anumite produse alimentare şi esenţiale pentru gospodării şi reducerea taxei percepute pentru electricitate şi benzină de la 20% la 5%.  O victorie a extremei drepte ar duce Franţa pe un drum protecţionist despre care analiştii spun că este riscant din punct de vedere economic, notează FT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigare,
frica,
functie,
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.