Expiră poliţele RCA emise de Euroins! Cum pot fi recuperaţi banii

Postat la 06 decembrie 2023 196 afişări

Expiră poliţele RCA emise de Euroins! Cum pot fi recuperaţi banii

Poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. încetează de drept, joi, 7 decembrie, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Nu uitaţi! Mâine, 7 decembrie, poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. încetează de drept. Excepţie fac contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, care vor înceta la data de 5 februarie 2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată pe pagina de Facebook a ASF.

Potrivit postării, şoferii care deţin încă poliţe RCA încheiate cu societatea Euroins sunt obligaţi să încheie noi asigurări obligatorii de răspundere civilă auto, întrucât cele emise de societatea menţionată nu mai sunt valabile începând cu data de 8 decembrie 2023.

„După data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a poliţelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepţia celor încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii) creditorii de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenţei de primă pentru perioada rămasă neacoperită”, anunţa, la sfârşitul lunii noiembrie, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

În cazul poliţelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sesnul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei poliţe de asigurare.

FGA anunţa atunci că va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenţi ai Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polite,
euroins,
rca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.