Evenimentele sportive ce urmau să aibă loc în China au fost anulate. Ce se întâmplă cu Marele Premiu al Chinei la Formula 1?

Postat la 24 februarie 2020 143 afişări

Evenimentele sportive ce urmau să aibă loc în China au fost anulate. Ce se întâmplă cu Marele Premiu al Chinei la Formula 1?

După cum probabil ştiţi deja, ceea ce speram la început să fie doar o ştire amplificată în presă, epidemia din China cauzată de noul coronavirus, s-a dovedit a fi o uriaşă tragedie, ce a cauzat până în prezent moartea a peste 2.000 de persoane în întreaga lume. Cum nimeni nu pare a şti deocamdată dacă şi, mai ales, când vor reuşi autorităţile chineze din domeniul sănătăţii şi ceilalţi oameni de ştiinţă să stopeze acest virus, evenimentele sportive ce urmau să aibă loc pe teritoriul Chinei în viitorul apropiat au fost anulate, urmând să fie reprogramate la o dată ulterioară, în cazul în care epidemia va fi stopata în curând.

Ce se întâmplă cu Marele Premiu al Chinei la Formula 1?

Deşi mai sunt aproximativ două luni până pe 19 aprilie, potrivit digisport.ro oficialii din Formula 1 au anunţat deja că Marele Premiu al Chinei nu se va mai disputa la data respectivă, urmând a fi reprogramat sau chiar anulat. La această oră, se pare că varianta a doua are şanse mai mari de a se îndeplini, deoarece actualul sezon din F1 include 22 de curse în total, număr record, astfel că este dificil de găsit un loc liber în care să fie reprogramata cursa de la Shanghai.

O eventuală anulare a cursei ar fi o veste destul de proastă pentru fanii, din ce în ce mai numeroşi, ai Formulei 1 - competiţie dominată în ultimii ani de Lewis Hamilton şi Mercedes, mari favoriţi la pariuri online şi în 2020. La NetBet, operator de pariuri popular în ţara noastră şi pentru secţiunea impresionantă de sloturi online, britanicul are o cotă de doar 1.57 să câştige campionatul piloţilor, iar Mercedes o cotă chiar şi mai mică, 1.35, pentru a se impune din nou în campionatul constructorilor.    

Sezonul F1 2020 este unul ceva mai special, fiind primul în care Hanoi, capitala Vietnamului, este gazda unui GP, iar Olanda revine în circuit la 34 de ani de la ultimul Mare Premiu F1 organizat.  

Ce evenimente sportive au fost anulate până în prezent

Turneul preolimpic de fotbal feminin - Programat în perioada 3-9 februarie 2020, chiar la Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, turneul feminin la care participau Australia, Thailanda, China şi Taiwan, s-a disputat în cele din urmă în Australia, după ce iniţial fusese relocat în Nanjing, un alt oraş din China.

Campionatele Asiei de atletism în sală - Trebuia să se desfăşoare între 12 şi 13 februarie la Hangzhou (China), însă au fost anulate

Turneul feminin de baschet pentru calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo - Ar fi trebuit să aibă loc la Foshan (China), între 6 şi 9 februarie, însă Federaţia internaţională de baschet (FIBA) a decis ca acesta să se desfăşoare la Belgrad (Serbia).

Etapa de Cupa Mondiala la Schi din 15-16 februarie şi alte curse de schi programate în această perioadă - Etapa C.M. Schi urma să aibă loc la Yanqing, însă a fost anulată.

4 turnee ATP challenger - Pe lângă cele 4 turnee ATP deja anulate, şefii ATP nu exclud posibilitatea ca şi turneele challenger de la Taipei (Taiwan, ar începe pe 30 martie), Nanchang (China, ar începe pe 6 aprilie), Changsha (China, ar începe pe 13 aprilie) şi Anning CH 125 (China, ar începe pe 20 aprilie) să fie anulate.

Mai este însă destul timp până atunci, astfel că sunt încă şanse ca acestea din urmă să se desfăşoare la datele prevăzute. 

  

   

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
evenimente,
formula 1

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.