Situaţia ciudată după explozia de îmbolnăviri din Italia. Ce îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Autor: Departamentul Externe Postat la 23 februarie 2020 2198 afişări

Situaţia ciudată după explozia de îmbolnăviri din Italia. Ce îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Nu toate cazurile de coronavirus înregistrate în Italia par să aibă o istorie clară epidemiologică, respectiv o legătură cu călătoriile în China sau cu persoanele deja bolnave, spune directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge.

„Ceea ce îngrijorează în situaţia italiană este că nu toate cazurile înregistrate par să aibă o istorie epidemiologică clară, adică o legătură cu călătoriile în China sau cu contactele cu alte cazuri confirmate", a spus, potrivit La Repubblica, Hans Kluge.

Întrebat ce reprezintă declaraţia directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit căreia „Fereastra de a controla epidemia de coronavirus se închide”, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a răspuns că până acum numărul redus de cazuri din afara Chinei arăta că poate fi evitată răspândirea internaţională.

„Acum, deşi cazurile din alte ţări rămân relativ mici, începem să fim îngrijoraţi de numărul de infecţii care nu au o legătură clară cu călătoriile din China sau cu persoanele care sunt deja bolnave”, a spus Hans Kluge.

Cât timp autorităţile iau măsurile adecvate, este încă posibil controlul, a adăugat acesta.

Sâmbătă numărul persoanelor infectate cu coronavirus ajunsese în Italia la 76. Premierul Giuseppe Conte a anunţat măsuri dure: carantină în mai multe localităţi, suspendarea activităţilor sportive, a meciurilor şi a excursiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.