Veste bombă pentru angajaţi: apare Pilonul IV de pensii! Cum obţii o pensie mai mare de la angajator

Postat la 23 februarie 2020 439 afişări

Veste bombă pentru angajaţi: apare Pilonul IV de pensii! Cum obţii o pensie mai mare de la angajator

Pilonul IV de pensii este la un pas de implementare, iar asta înseamnă că angajaţii din România pot beneficia de o pensie mai mare dacă îşi conving angajatorii să le ofere acest beneficiu extra-salarial.

Angajaţii români pot beneficia de contracte de pensii facultative plătite de angajatori, firmele având posibilitatea legală de a beneficia de deducerea parţială a sumelor plătite.

Pilonul IV de pensii. Angajatorii din România pot oferi propriilor salariaţi un beneficiu extrasalarial extrem de important după încheierea activităţii acestora.

Pilonul IV de pensii. Mai exact, firmele private sau de stat pot participa la plata contribuţiilor la pensiile facultative ale acestora, într-un fond special constituit. A fost promulgată o lege în acest sens, la începutul anului, dar ea are nevoie de norme de aplicare.

Legea nu face distincţie între angajatorii privaţi şi cei de stat, noul Pilon IV de pensii funcţionând după principiul legii 31/1990, privind societăţile comerciale.

Aşa-numitul Pilon IV de pensii, aflat la nivel de proiect lucrat împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF),  se referă la pensiile ocupaţionale.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
angajati,
crestere,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.