Evenimentele care contează

Autor: Andra Stroe Postat la 13 septembrie 2021 37 afişări

Evenimentele care contează

Conflictul din coaliţie, care a împins şi mediul privat să adreseze o scrisoare deschisă preşedintelui, pare să distragă atenţia guvernanţilor de la intrarea în valul 4 al pandemiei, estimările iniţiale privind numărul de cazuri fiind deja depăşite.

România se confruntă însă cu o nouă problemă: cea mai tânără generaţie de angajaţi – Z – se zbate între oboseală, stări emoţionale fluctuante şi incertitudine în privinţa viitorului. Un studiu realizat de IZI data arată că 77% dintre tinerii chestionaţi în rândul generaţiei Z resimt pregnant lipsurile din societatea românească faţă de acum un an, în special lipsa resurselor financiare, a consilierii în carieră, problema birocraţiei şi lipsa digitalizării.

Cu discriminarea angajaţilor de 45+, exodul lucrătorilor din anumite industrii şi o nouă generaţie de angajaţi dezamăgită şi în depresie, viitorul pieţei muncii nu pare deloc promiţător.

Andra Stroe, jurnalist, Business MAGAZIN

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.