Europenii vor să impună taxe vamale unor importuri din Statele Unite

Autor: Ioana Matei Postat la 13 aprilie 2019 44 afişări

Comisia Europeană a întocmit o listă de importuri din SUA în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro (22,6 miliarde de dolari) care vor avea taxe vamale sporite, în urma unui disputei privind subvenţionarea industriei aeronautice, inforemază Reuters.

Europenii vor să impună taxe vamale unor importuri din Statele Unite

Preşedintele Donald Trump a ameninţat, marţi, că va impune taxe vamale crescute pe produse de Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari pentru ceea ce consideră Washingtonul drept subvenţii acordate constructorului european Airbus.

Măsurile UE vine în contextul plângerii înaintată Organizaţiei Mondiale a Comerţului asupra subvenţiilor acordate de Guvernul american companiei Boeing.

OMC nu a luat o decizie finală în aceste cazuri.

Comisia Europeană anunţa la începutul acestei săptămâni că lucrează la contramăsuri în cazul Boeing. Instituţia s-aa declarat deschisă discuţiilor cu SUA, cu condiţia ca acestea să nu conţină condiţii prealabile şi să vizeze obţinerea unui rezultat corect.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxe,
impunere,
miliarde,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.