Este oficial: De săptămâna aceasta, proprietarii de apartamente vor putea fi amendaţi cu până la 10.000 de lei

Postat la 07 octombrie 2018 393 afişări

De astăzi, 28 septembrie 2018, proprietarii de apartamente şi toţi cei interesaţi de administrarea unui bloc cor trebui să consulte Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Este oficial: De săptămâna aceasta, proprietarii de apartamente vor putea fi amendaţi cu până la 10.000 de lei

În acest context cei care schimbă destinaţia apartamentelor fără să treacă prin tot procesul legal, care fac modificări care nu se încadrează în lege, care refuză să coopereze cu asociaţia pentru reparaţii aferente proprietăţii comune, care refuză accesul de urgenţă în apartamente sau care stau pasivi în cazul unor reparaţii necesare şi care-i prejudiciază pe restul locatarilor vor putea fi amendaţi conform noii legi.

Cele cinci fapte pentru care proprietarii de apartamente vor putea fi amendaţi( conform art.102 din lege - Contravenţii şi sancţiuni):

 

Faptele prevăzute la alin. (1) lit. g), h), i), m), p) şi q), se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei;

 

g) schimbarea de către proprietar a destinaţiei locuinţei sau spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă fără autorizaţiile şi aprobările legale;

h) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.