Preşedintele Comisiei Europene avertizează că un nou RĂZBOI ar putea izbucni în curând, în apropiere de România

Postat la 06 octombrie 2018 166 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat vineri în privinţa posibilităţii declanşării unui nou război în Balcani, dacă ţările din regiune vor fi lăsate fără o perspectivă europeană, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Preşedintele Comisiei Europene avertizează că un nou RĂZBOI ar putea izbucni în curând, în apropiere de România

"Dacă o astfel de regiune europeană complexă are impresia că nu suntem serioşi în privinţa perspectivei europene, vom experimenta, mai devreme sau mai târziu, ce am văzut în regiunea balcanică în anii 1990", a declarat Juncker, citat de cotidianul Blic din Serbia.

Afirmaţiile preşedintelui Executivului UE au fost făcute în cadrul Parlamentului de la Viena.

Juncker a făcut apel la Uniunea Europeană să nu dea impresia ţărilor balcanice că nu pot adera la Blocul comunitar.

Doar două din fostele state iugoslave, Slovnia şi Croaţia, sunt în prezent membre UE, în timp ce negocierile cu Serbia şi Muntenegru au fost deja demarate.

Bosnia şi Herţegovina sunt recunoscute de Uniunea Europeană ca fiind un "potenţial candidat".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.