Este oficial: Cei 7,2 milioane de români care contribuie la Pilonul II de pensii pot cere transferarea contribuţiei la Pilonul I

Postat la 13 martie 2019 297 afişări

Începând din 12 martie 2019 cei peste 7,2 milioane de români contribuie la sistemul de pensii private Pilonul II, care a ajuns să administreze active în valoare de 47,6 miliarde de euro, pot opta ca procentul de contribuţie de 3,75% din CAS să fie transferat la Pilonul I, conform documentului- proiect de normă publicat în Monitorul Oficial.

Este oficial: Cei 7,2 milioane de români care contribuie la Pilonul II de pensii pot cere transferarea contribuţiei la Pilonul I

În Monitorul Oficial nr.193, Partea I din 12 martie a fost publicată Norma ASF nr. 4/2019 pentru modificarea şi completarea Normei nr. 1/2015 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat.

 

Astfel participanţii care au cotizat cel puţin 5 ani vor putea printr-o cerere cadru să solicite încetarea plăţilor la pensia private, care va fi transferată către Pilonul I.

 

"O persoană participantă la un fond de pensii poate opta, pe bază de cerere individuală, dar nu mai devreme de 5 ani de participare la respectivul fond, să se transfere la sistemul public de pensii. Fondurile deţinute până la data transferului rămân în contul personal al participantului până la deschiderea dreptului la pensia privată", conform cu Legea nr. 411/2004.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.