Este OFICIAL: Avem un nou MILIARDAR în euro în România. Cine este şi cu ce se ocupă

Postat la 16 aprilie 2018 305 afişări

Engie, grupul francez de utilităţi, a devenit cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România şi a raportat pentru 2017, la nivel consolidat, pe plan local, venituri de 1,062 mld. euro, rezultat în creştere faţă de cele 989 mil. euro raportate la finalul lui 2016.

Este OFICIAL: Avem un nou MILIARDAR în euro în România. Cine este şi cu ce se ocupă

„Vânzările de gaze au crescut cu 2,9 TWh, până la 7,1 TWh, mai ales datorită condiţiilor favora­bile din România“, se arată în raportul anual al grupului, ci­fre­le arătând evoluţia vânzărilor de gaze din Eu­ro­pa, cu excepţia Franţei şi a Beneluxului.

Informaţiile sunt cuprinse în raportul anual pe 2017 publicat recent de grupul francez, iar rezultatele pot diferi uşor faţă de cele depuse la Ministerul Finanţelor. Spre exemplu, potrivit Ministerului Finanţelor, şi anul trecut veniturile totale înregistrate de Engie România au depăşit pragul de un miliard de euro.

Tot potrivit datelor din raportul anual al Engie, profitul net al grupului în România a ajuns la 71 de milioane de euro, faţă de cele 80 de milioane de euro din 2016.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.