Escaladarea crizei din Ucraina ar avea un impact limitat asupra sistemului financiar din Rusia

Postat la 08 iulie 2014 56 afişări

Escaladarea crizei din Ucraina ar avea un impact limitat asupra sistemului financiar din Rusia, potrivit unei analize a stabilităţii financiare efectuate de banca centrală rusă, relatează Ria Novosti.

Escaladarea crizei din Ucraina ar avea un impact limitat asupra sistemului financiar din Rusia

 "Posibilele consecinţe directe pentru sistemul financiar al Rusiei, dacă criza din Ucraina ar escalada, ar fi limitate. Investiţiile băncilor ruseşti în băncile afiliate din Ucraina şi împrumuturile acordate populaţiei din Ucraina nu depăşesc 1% din active", se arată în raportul băncii centrale.

Instituţia apreciază că situaţia economică din Ucraina este gravă, declinul producţiei şi creşterea datoriilor statului fiind însoţite de povara datoriilor organizaţiilor non-financiare, înrăutăţirea calităţii activelor şi reducerea lichidităţilor băncilor.

"Există posibilitatea ca problemele economice din Ucraina să provoace un nou val de tensiuni geopolitice", a notat banca centrală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/escaladarea-crizei-din-ucraina-ar-avea-un-impact-limitat-asupra-sistemului-financiar-din-rusia-12909589
12909589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.