Enterprise Investors finalizează Polish Enterprise Fund VII

Autor: Anca Barbulescu Postat la 27 mai 2013 65 afişări

Enterprise Investors, fondul de investiţii în zona Europei Centrale şi de Est, a anunţat închiderea Polish Enterprise Fund VII la o dimensiune totală de 314 milioane de euro.

Enterprise Investors finalizează Polish Enterprise Fund VII

Fondul Polish Enterprise Fund VII va continua să finanţeze achiziţii de companii de mărime medie precum şi companii în creştere din diverse sectoare industriale, cu precădere în Polonia. "Polish Enterprise Fund VII este al doilea fond ca mărime finalizat până acum de Enterprise Investors. Strângerea de fonduri a fost un succes datorită sprijinului puternic din partea investitorilor noştri tradiţionali", a declarat Jacek Siwicki, preşedintele Enterprise Investors.

Investitorii fondului sunt instituţii financiare recunoscute internaţional, majoritatea investitori şi în celelalte fonduri. Prima rundă de finanţare a Polish Enterprise Fund VII a avut loc în luna mai 2012, iar două investiţii au fost deja finalizate: o reţea de clinici de radioterapie (Centrul de Diagnosticare şi Terapie a Cancerului şi clinica Nu-Med) şi o companie de suplimente nutritive pentru sportivi (Scitec).

Polish Enterprise Fund VII se axează pe preluările de companii de la antreprenori privaţi precum şi pe furnizarea de capital de creştere celor care continuă să-şi extindă afacerile. Forţa Enterprise Investors constă în abilitatea sa de a construi relaţii excelente cu antreprenorii activi din regiunea Europei Centrale şi de Est şi cu echipele de management interesate de tranzacţii de tip management-buyin şi management buyout. Firma urmează această strategie de peste 20 de ani. 

"Vom continua să investim între 20 şi 50 de milioane euro per tranzacţie. Similar cu fondurile precedente, Polonia rămâne piaţa principală şi ne aşteptăm să investim aproximativ două treimi din Polish Enterprise Fund VII în această ţară. Investim în sectoare dinamice, rezultate din convergenţa dintre consumul casnic din Europa Centrală şi de Est şi "vechea" Uniune Europeană, cum sunt produsele de larg consum şi retail, serviciile financiare şi medicale, sectoare în care avem un număr important de tranzacţii şi de exituri. PEF VII va investi şi în sectoarele Europei Centrale si de Est impulsionate de internaţionalizarea şi de competitivitatea costurilor, cum sunt IT, produse industriale şi externalizarea proceselor  de business", a spus Jacek Siwicki.

Închiderea finală a Polish Enterprise Fund VII urmează unei perioade foarte active de la începutul  anului 2012, în care fondurile administrate de Enterprise Investors au realizat şapte achiziţii noi, cu 120 de milioane de euro investite şi angajate. Firma Enterprise Investors a fost foarte activă şi în vânzarea de companii. în 2012, Enterprise Investors a finalizat patru exituri totale sau parţiale, încluzând - pentru prima dată - o listare publică a unei companii din portofoliul său, AVG Technologies, la New York Stock Exchange. în primele luni ale anului 2013, fondurile administrate de EI au vândut investiţiile majore din Zelmer, Kruk şi Magellan (ultima parţial), toate fiind listate la Warsaw Stock Exchange.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/enterprise-investors-finalizeaza-polish-enterprise-fund-vii-10903765
10903765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.