Emmanuel Macron: Germania a beneficiat de slăbiciunile zonei euro

Postat la 13 iulie 2017 208 afişări

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat joi că Uniunea Europeană rămâne un proiect incomplet şi că vor fi necesare noi tratate care să crească gradul de coeziune între zona euro şi celelalte state ale blocului comunitar, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

Emmanuel Macron: Germania a beneficiat de slăbiciunile zonei euro

Într-un interviu acordat publicaţiei Ouest France, preşedintele francez, un susţinător al proiectului european, a afirmat că Germania a beneficiat de disfuncţionalitatea zonei euro.

Macron a cerut recent ca zona euro să aibă un singur ministru de finanţe şi un buget comun. Această propunere a fost privită cu scepticism de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, existând suspiciunea că germanii ar urma să plătească datoriile zonei euro. Însă preşedintele francez a afirmat că nu doreşte ca datoriile naţionale să se transforme în datoriile tuturor statelor din zona euro.

"Nu am reproşat Germaniei că este prea competitivă", a declarat Macron, în interviul publicat joi. "Dar o parte a competitivităţii germane se datorează disfuncţionalităţilor zonei euro şi slăbiciunilor celorlalte economii", a adăugat Macron.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.