De ce nu vin turişti străini în România? Mai puţin de două din zece hoteluri sunt afiliate unui lanţ internaţional

Postat la 12 iulie 2017 236 afişări

Aproximativ 14% din hotelurile din România sunt afiliate la un lanţ internaţional, arată datele companiei de cercetare din domeniul ospitalităţii STR, în timp ce media europeană este de aproximativ două ori mai mare.

De ce nu vin turişti străini în România? Mai puţin de două din zece hoteluri sunt afiliate unui lanţ internaţional

Astfel, numărul mic de turişti străini care vizitează anual România ( circa 2,5 milioane anual) poate fi pus şi pe seama gradului redus de afiliere, dar şi pe slaba promovare a României pe plan internaţional şi a infrastructurii nedezvoltate.

„Cred că în cazul României acest indicator este important pentru că foarte mulţi dintre străinii care vor să vină să viziteze ţara nu ştiu ce aşteptări să aibă de la calitatea serviciilor hoteliere şi atunci un lanţ internaţional le dă o garanţie mai mare că se respectă aceste standarde de calitate. Şi astfel, au mai multă încredere să vină să viziteze România“, explică Lucian Boronea, director general şi proprietar al agenţiei de turism Accent Travel&Events.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.