Emisiile radioactive de la Fukushima, echivalente cu o şesime din cele de la Cernobîl

Postat la 25 mai 2012 15 afişări

Compania de electricitate japoneză Tokyo Electric Power (TEPCO) a publicat joi o nouă evaluare a emisiilor radioactive de la centrala avariată Fukushima, estimând că ar fi fost echivalente cu o şesime din cele care au rezultat în urma accidentului de la Cernobîl.

Conform calculelor făcute de TEPCO, pagubele provocate în reactoare de tsunamiul de la 11 martie 2011, pana sistemelor de răcire a reactoarelor şi exploziile de hidrogen cauzate de fisiunea combustibilului au antrenat emisii de substanţe radioactive în atmosferă care au totalizat 900.000 de Terabecquerel, dublu faţă de o estimare anterioară.

Acest total, exprimat în date compatibile cu comparaţiile internaţionale, este net superior celor publicate anterior de Agenţia pentru Siguranţă Nucleară japoneză şi de o comisie guvernamentală, dar departe de cel rezultat în urma catastrofei de la Cernobîl, produsă cu 25 de ani mai înainte.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fukushima,
emisii,
cernobil,
radiatii
/actualitate/emisiile-radioactive-de-la-fukushima-echivalente-cu-o-sesime-din-cele-de-la-cernobil-9669450
9669450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.