Emanuel Ungureanu, plângere împotriva ministrului Sănătăţii: Suferă de lene penală

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 noiembrie 2022 32 afişări

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, a depus miercuri un denunţ la DNA împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi a unor funcţionari din mai mult ministere: „Trebuie să răspundă pentru lenea lor penală”.

Emanuel Ungureanu, plângere împotriva ministrului Sănătăţii: Suferă de lene penală

Deputatul USR îi acuză de abuz în serviciu deoarece nu au făcut normele de aplicare pentru legea 3/2021 "Stop nosocomiale!" şi pentru alte legi importante din domeniul sănătăţii.

„Până să ajungem la această plângere penală noi am făcut toate demersurile legale ca domnul Rafila să răspundă în faţa Parlamentului conform Constituţiei. Domnul Rafila, în ciuda apelurilor pe care le-am făcut oficial, în ciuda plângerii în contencios administrativ, nu răspunde la întrebările legitime pe care le-am pus în calitate de deputat şi de vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR susţine că ministrul Rafila, împreună cu alţi funcţionari din mai multe ministere, trebuie să răspundă pentru consecinţele inacţiunii lor.

„Sunt funcţionari din Ministerul Sănătăţii care trebuie să răspundă pentru lenea lor penală şi chiar pentru mandatele unor alţi miniştri. Vorbim şi despre norme care nu s-au făcut la Ministerul Educaţiei sau la Ministerul Muncii. Toţi trebuie să răspundă în faţa legii în baza articolului 297 din Codul penal, care arată că funcţionarii publici care cauzează o vătămare a drepturilor unei persoane fizice din cauza neîndeplinirii unui act în exercitarea atribuţiilor de serviciu sunt pedepsiţi cu închisoare de la 2 la 7 ani”, a mai afirmat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR a precizat că în plângerea penală pe care a depus-o nu este vorba doar de lipsa normelor de aplicare pentru legea 3/2021 "Stop nosocomiale!", lege iniţiată de deputaţii USR Tudor Pop, Adrian Wiener şi Emanuel Ungureanu, ci şi de legea care se referă la pacienţii cu HIV, de legea care se referă la pacienţii care suferă de alergii şi de alte legi din domeniul Sănătăţii, care ar fi trebuit să fie gata de 6 luni, de 12 luni sau de 2 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungureanu,
rafila,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.