Elon Musk a devenit coşmarul Twitter. Gigantul reţelelor sociale a cheltuit deja 33 de milioane de dolari pe afacerea sa cu patronul Tesla

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 26 iulie 2022 28 afişări

Lupta dintre Twitter şi Elon Musk aduce costuri enormle pentru gigantul reţelelor sociale, potrivit Insider.

Musk a fost de acord să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în aprilie, dar a anunţat pe 8 iulie că vrea să renunţe la înţelegere.

Twitter a declarat vineri în raportul său privind veniturile din al doilea trimestru că a suportat deja costuri de 33 de milioane de dolari legate de „achiziţia în aşteptare” a lui Musk.

De asemenea, Twitter a atribuit parţial o scădere de 1% a veniturilor pe „incertitudinea” cauzată de achiziţia turbulentă a multi miliardarului Tesla.

Costurile Twitter vor continua să crească, deoarece compania se îndreaptă către o bătălie juridică cu Musk. Twitter a angajat o firmă de avocatură corporativă de top, Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP, pentru a-l obliga pe miliardar să adere la acordul său iniţial şi să cumpere compania.

Afirmaţia lui Musk este că Twitter i-a dat o impresie eronată despre numărul de conturi false de pe platformă. În dosarele sale de reglementare, Twitter susţine că aproximativ 5% dintre conturi sunt false, dar avocaţii lui Musk au spus că analiza miliardarului arată că cifra este „cu mult mai mare de 5%.”

Avocaţii Twitter au declarat că preocuparea lui Musk faţă de conturile false este o cortină de fum care acoperă adevăratul motiv de retragere din acord.

Potrivit lui Harry Kraemer, profesor de management şi strategie la Kellogg School of Management de la Universitatea Northwestern, adevăraţii câştigători ai acestui proces vor fi firmele de avocatură: „Aceşti băieţi vor face o avere în urma disputei dintre Musk şi Twitter.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.