Elevii şi profesorii din şcolile orădene vor fi protejaţi cu echipamente de protecţie sanitară

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 ianuarie 2021 52 afişări

Primăria Oradea vrea să cumpere echipamente de protecţie pentru elevii şi profesorii de la şcolile din oraş. Valoarea totală a proiectului este de 2,8 milioane de euro, iar achiziţiile ar putea fi făcute cu fonduri europene.

Elevii şi profesorii din şcolile orădene vor fi protejaţi cu echipamente de protecţie sanitară

Primarul oraşului Oradea, Florin Birta, a anunţat că a început demersurile pentru achiziţionarea de echipamente pentru elevi şi profesori.

Potrivit municipalităţii, toate şcolile şi grădiniţele din Oradea vor fi dotate cu următoarele echipamente: „aparat pentru dezinfecţia şi sterilizarea aerului din sala de clasă, termometru digital de scanare la distanţă a temperaturii corporale amplasat la fiecare intrare şi ieşire din unitate conform fluxului de circulaţie specific, dozatoare cu dezinfectant de mâini amplasate pe coridoarele de trecere şi la intrarea în clădire, baterii lavoar dotate cu senzor, care să nu necesite atingere, pentru toate grupurile sanitare din fiecare şcoală, dozatoare cu săpun lichid de mâini prevăzute de asemenea cu senzori, dispenser rolă cu prosop textil sterilizabil în fiecare grup sanitar, dar şi alte materiale de dezinfecţie necesare pentru sălile de clasă”.

Cel mai important echipament este aparatul destinat dezinfecţiei şi sterilizării aerului din sala de clasă. Numărul de lămpi pentru fiecare clasă va fi calculat în funcţie de suprafaţa acesteia.

„Semnarea contractului de finanţare este estimată pentru luna martie 2021, însă achiziţia echipamentelor va fi începută de luna viitoare, pe baza unei clauze suspensive, urmând ca într-un termen cât mai scurt, undeva în aprilie - mai să avem semnat contractul de achiziţie şi să putem începe dotarea şcolilor din Oradea. Trebuie să avem în vedere că acest virus nu va dispărea de pe o zi pe alta, astfel încât pentru perioada cât mai rămâne din acest an şcolar, dar şi pentru anul viitor, siguranţa preşcolarilor, elevilor şi profesorilor din Oradea să fie asigurată şi aceştia să poată merge la şcoală în condiţii optime”, a declarat primarul Florin Birta.

Valoarea totală a proiectului este de 2,8 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
protecţie,
echipamente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.