ELCEN se divizează şi transferă din patrimoniu către două companii noi. Urmează fuziunea cu RADET

Postat la 05 iunie 2014 46 afişări

ELCEN, cel mai mare producător de energie termică local, se va diviza şi va transfera părţi din patrimoniu către două societăţi nou înfiinţate, Electrocentrale Constanţa şi Electrocentrale Titan, care vor trece ulterior la autorităţile locale, iar compania rămasă va fuziona cu RADET.

ELCEN se divizează şi transferă din patrimoniu către două companii noi. Urmează fuziunea cu RADET

 Operaţiunea vizează restructurarea şi eficientizarea activităţii Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), proiectul de divizare fiind publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, compania se va diviza iar părţi din patrimoniu vor fi transmise către două noi companii: Societatea Electrocentrale Constanţa, respectiv Societatea Electrocentrale Titan.

"Divizarea va fi urmată de transferul integral al acţiunilor Electrocentrale Bucureşti şi Electrocentrale Constanţa în portofoliul autorităţilor locale. Pe agendă se mai află fuziunea cu RADET, odată ce Regia Autonomă se va transforma în societate comercială. În urma fuziunii, vom avea un punct comun privind strategia de dezvoltare a SACET-urilor, urmărind creşterea eficienţei şi optimizarea costurilor, ţinând cont de nivelul de suportabilitate al consumatorilor finali. În acelaşi timp, SACET-urile vor putea să dezvolte strategii comerciale de fidelizare a consumatorilor racordaţi la sistem, precum şi de reconectare a celor care au luat decizia de a folosi centrale proprii, pe gaz natural", a declarat într-un comunicat directorul geneal al ELCEN, Gabriel Ignat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elcen-se-divizeaza-si-transfera-din-patrimoniu-catre-doua-companii-noi-urmeaza-fuziunea-cu-radet-12700267
12700267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.