Elbit Systems inaugurează în România o nouă unitate de producţie şi integrare de sisteme terestre avansate de apărare atât pentru armata română, cât şi pentru export

Autor: Andra Stroe Postat la 28 noiembrie 2018 125 afişări

Elbit Systems, companie internaţională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securităţii şi în domeniul civil în întreaga lume, a inaugurat astăzi o nouă unitate de producţie şi integrare de sisteme terestre de apărare.

Elbit Systems inaugurează în România o nouă unitate de producţie şi integrare de sisteme terestre avansate de apărare atât pentru armata română, cât şi pentru export

La ceremonia de deschidere a noii fabrici au participat înalte oficialităţi române, alături de reprezentanţi ai industriei româneşti de apărare şi de invitaţi de onoare din străinătate. Noua unitate va funcţiona ca centru de producţie şi integrare pentru turelele şi staţiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar şi ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte ţări.

„Sunt bucuros să anunţ că noua fabrică îşi va începe activitatea imediat şi va livra atât conform contractelor actuale şi viitoare cu Ministerul Apărării Naţionale din România, cât şi pentru a acoperi comenzi deja contractate de clienţi internaţionali”, a declarat Yehuda (Udi) Vered, director general al diviziei de sisteme terestre şi C4i din cadrul Elbit Systems.

Elbit Systems operează cu succes în România de mai bine de 25 de ani şi este un furnizor tradiţional al Ministerului Apărării Naţionale, având o strânsă colaborare şi cu alte companii locale din domeniul apărării. În tot acest timp, Elbit Systems a derulat programe ample dedicate forţelor terestre române, de modernizare a avioanelor de luptă sau a furnizat soluţii pentru forţele navale.

Amplasată în cadrul platformei industriale Măgurele din imediata apropiere a Bucureştiului, noua fabrică se întinde pe aproape 1.000 de mp şi este a patra unitate deschisă de Elbit Systems din 1993 de când a intrat pe piaţa din România. Astfel, noua unitate va extinde activitatea de producţie, cercetare şi dezvoltare, va mări numărul de angajaţi şi va permite continuarea transferului de know-how tehnologic în România.

„Noua fabrică este încă un pas prin care strângem legăturile cu România. Este un privilegiu să putem furniza sisteme operaţionale avansate tehnologic forţelor terestre din cadrul armatei române. Suntem mândri că putem extinde activitatea de producţie pe care o avem deja în România şi putem folosi experienţa dobândită la nivel global atât pentru a intensifica transferul de tehnologie către România, cât şi pentru a mări baza de angajaţi şi a creşte potenţialul de export al industriei româneşti de apărare”, a adăugat dl. Vered. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aparare,
productie,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.