EcoTree, platformă digitală care ajută companiile să recicleze deşeurile, dezvoltată de un startup local, a atras o finanţare de 215.000 euro pentru dezvoltare şi va deveni operaţională în următoarele luni

Autor: Roxana Rosu Postat la 20 februarie 2020 120 afişări

EcoTree, platformă digitală care ajută companiile să recicleze deşeurile, dezvoltată de un startup local, va primi o finanţare de 215.000 euro pentru dezvoltare de la Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, urmând să fie lansată în următoarele luni.

EcoTree, platformă digitală care ajută companiile să recicleze deşeurile, dezvoltată de un startup local, a atras o finanţare de 215.000 euro pentru dezvoltare şi va deveni operaţională în următoarele luni

EcoTree, platformă digitală care ajută companiile să recicleze deşeurile, dezvoltată de un startup local, va primi o finanţare de 215.000 euro pentru dezvoltare de la Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, urmând să fie lansată în următoarele luni.

Platforma şi-a propus să accelereze modul în care se realizează colectarea şi reciclarea deşeurilor, indiferent de tipologie, cantitate sau provenienţă. Aceasta va aduce beneficii industriei de reciclare a deşeurilor prin digitalizarea proceselor şi a documentaţiei legale necesare, asigurând transparenţă şi trasabilitate, analiza datelor prin module de business inteligence, module de licitaţii speciale şi nu numai, contribuind astfel la creşterea gradului de reciclare a deşeurilor şi, implicit, la un mediu mai curat şi mai sustenabil.

Proiectul EcoTree a fost lansat în 2017 de Marius Cîrstea, alături de Alexandru Petrescu (director operaţiuni), Bogdan Andronache şi Dan Simote (director tehnic). 

Finanţarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de crowdfunding Seed Blink şi business angels.

“Ne adresăm cu precădere companiilor care îşi doresc să digitalizeze managementul operaţiunilor din zona deşeurilor şi reciclării. Aducem un serviciu software simplu, implementarea sa însemnând un efort minim, dar şi un cost accesibil pentru clienţii noştri. În această rundă de finanţare ne-am propus să definitivăm 100% serviciul cu toate funcţionalităţile cerute de beneficiari, astfel ca în următoarea perioadă să implementăm câteva proiecte pilot cu organizaţii relevante ce au interes major pentru zona de waste management. Prin colaborarea cu Sparking Capital şi Seed Blink, pe lângă resursele financiare am găsit o echipă profesionistă de mentori, consultanţi de business dar şi oameni pasionaţi de reciclare. Aşadar, în această formulă ne-am propus să aducem reciclarea la un alt nivel şi să devenim astfel un partener important în misiunea viitorului sustenabil.” declară fondatorii EcoTree, Bogdan Andronache şi Alexandru Petrescu.

Sparking Capital este fondul cu capital de risc care a coordonat procesul de finanţare, fiind un fond constituit din surse private. Fondul face investiţii de tip preseed şi seed în companii inovatoare din verticalele consumer-tech, fin tech, supply chain-tech, property-tech, marketing-tech, transformare digitală şi sustenabilitate.

„ Suntem încântaţi să anunţăm o nouă investiţie într-o echipă ambiţioasă, ce are potenţialul de a crea un produs inovator şi care raspunde la o nevoie reală a societaţii, şi anume gradul redus de reciclare a deşeurilor, contribuind astfel la eficientizarea semnificativă a procesului de reciclare şi implicit la un mediu mai curat, sănatos şi sustenabil pentru noi toti. Alături de investiţia financiară, Sparking Capital contribuie prin expertiză, mentorat şi networking, la dezvoltarea accelerată şi scalarea internaţională a companiilor în care investeşte. Suntem la a doua investiţie în parteneriat cu Seed Blink şi contribuim împreună cu toţi partenerii noştri la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc, care face progrese vizibile de la an la an.”, a declarat Vlad Panait, Co-Founder & General Partener Sparking Capital.

Investiţia în EcoTree este susţinută şi de Seed Blink, platformă de equity crowdfunding care facilitează accesul startup-urilor la capital.

Asistenţa juridică a tranzacţiei a fost asigurată de casa de avocatură Boanţă, Gîdei şi Asociaţii.

La finele anului trecut, Marius Cîrstea a declarat la ZF IT Generation că platforma este evaluată al un milion de euro şi are nevoie de o finanţare suplimentară de 500.000 euro. De asemenea, fondatorii estimau venituri de circa 500.000 de euro în 2020,- primul an de funcţionare comercială a soluţiei. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reciclare,
capital,
deseuri,
platforma,
finantare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.