Economiile Europei de Est duduie. Creşterea Cehiei a spulberat orice prognoză,iar Polonia a sfidat estimările economiştilor

Postat la 17 august 2017 239 afişări

Europa de Est o duce bine când Europa de Vest, şi în special Germania, o duc bine.

Economiile Europei de Est duduie. Creşterea Cehiei a spulberat orice prognoză,iar Polonia a sfidat estimările economiştilor

Europa de Est o duce bine când  Europa de Vest o duce bine. În trimestrul II, estul a dus-o şi mai bine. Cu România în fruntea plutonului, cu Cehia spulberând orice prognoză şi cu Polonia sprintând în forţă, Europa emergentă depăşeşte Vestul la capitolul creştere economică.

Pentru cehi, performanţa economică se plăteşte, coroana apreciindu-se după publicarea rezultatelor economice pentru trimestrul II: un avans de 4,5% în ritm anualizat, o performanţă din partea unei economii dezvoltate uluitoare pentru mulţi analişti. Trimestru la trimestru, PIB-ul a urcat cu 2,3%, potrivit datelor Eurostat, o accelerare notabilă de la ritmul de 1,5% din cele trei luni anterioare. De altfel, creşterea de 2,3% reprezintă un record pentru Cehia. Coroana cehă s-a apreciat ieri cu 0,4% faţă de euro, apropiindu-se de cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni. Principalul motor al creşterii economice a fost cererea internă, sprijinită de consumul robust din gospodării şi de investiţiile companiilor, notează Reuters.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.