Românul promovat de Liberty Global la conducerea operaţiunilor tehnice din Europa Centrală şi de Est

Autor: Ioana Matei Postat la 23 august 2017 93 afişări

Ionuţ Voinea este, de la 1 octombrie 2015, technology director la UPC România, funcţie din care coordonează cele trei arii tehnologice ale companiei: dezvoltare, suport şi operaţiuni reţea. Din 2017, a preluat responsabilităţi extinse în cadrul regiunii Europa Centrală şi de Est a UPC, devenind şi director access network deployment UPC CEE. Echipa regională pe care o coordonează este formată din 100 de angajaţi din cele cinci ţări din Europa Centrală şi de Est şi acoperă partea de proiectare: „Suntem cei care livrează conectivitate la peste jumătate de milion de noi case anual şi clienţi B2B în toată regiunea CEE a UPC”.

Românul promovat de Liberty Global la conducerea operaţiunilor tehnice din Europa Centrală şi de Est

Ionuţ Voinea a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti în 2008 şi şi-a clădit întreaga carieră în UPC: a început să lucreze în companie în 2006 şi a avut un traseu ascendent, ocupând diverse funcţii în cadrul companiei: customer care representative, technical help desk team leader, manager call center, support provisioning manager în cadrul echipei customer operations.

2011 a marcat intrarea lui Ionuţ Voinea în zona de network operations ca metropolitan networks technologies manager, iar la finalul anului a fost promovat ca senior manager access network development. Din februarie 2014 a deţinut rolul de director of access network pentru UPC România şi Ungaria.

Ionuţ Voinea menţionează două momente cheie pentru parcursul său profesional: în 2008, când, la 24 de ani, a devenit call center manager („o responsabilitate uriaşă pentru o companie într-o perioadă de mari transformări, ca urmare a achiziţionării companiei Astral Telecom”); al doilea moment cheie a fost pasul făcut prin mutarea în departamentul de relaţii clienţi în zona de tehnologie, cu punctul culminant în 2014, când a acceptat să fie responsabil de dezvoltarea reţelelor de acces în România şi Ungaria, urmat la scurt timp de rolul de technology director la UPC România. Atunci a devenit responsabil de activitatea a peste 600 de oameni şi de tot departamentul tehnic al operatorului telecom. „Pentru mine a fost momentul în care a trebuit să-mi schimb viziunea şi modul de lucru. Consider că indiferent de funcţie şi responsabilităţi, este esenţial să îi respecţi pe cei din jur şi să-i susţii atunci când au nevoie.”

IONUŢ VOINEA

33 DE ANI

TECHNOLOGY DIRECTOR UPC ROMANIA, DIRECTOR ACCESS NETWORK DEPLOYMENT UPC CEE

CIFRĂ DE AFACERI NETĂ (ÎN 2016): 689,3 MIL. LEI

NUMĂR DE ANGAJAŢI: > 1.600

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.