Economia Germaniei se află în dezechilibru: Producţia industrială depăşeşte previziunile analiştilor, dar vânzările cu amănuntul scad

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 08 martie 2023 19 afişări

Economia Germaniei se află în dezechilibru: Producţia industrială depăşeşte previziunile analiştilor, dar vânzările cu amănuntul scad

Datele economice ale Germaniei au oferit o imagine mixtă, producţia industrială depăşind aşteptările analiştilor, în timp ce vânzările cu amănuntul şi-au prelungit declinul, potrivit Financial Times.

Producţia a crescut cu 3,5% în ianuarie faţă de luna precedentă, deşi saltul reprezintă în mare parte o revenire faţă de scăderea din decembrie.

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,3% de la o lună la alta în ianuarie.

Datele în cauză prefaţează cifrele actualizate ale produsului intern brut din al patrulea trimestru din zona euro, care se aşteaptă să fie revizuite în scădere de la o creştere de 0,1%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.